jueves, 22 de enero de 2015

CURAR LESIONS MEDUL·LARS AMB CÈL·LULES MARE, UNA REALITAT



          
CURAR LESIONS MEDUL·LARS AMB CÈL·LULES MARE, UNA REALITAT
  
Que són les lesions medul·lars i com es formen.

Són les ruptures de la fibra medul·lar que esta protegida per la columna vertebral, aquestes poden ser causades per un fort traumatisme a l’espatlla. Aquestes fractures poden produir grans dolors musculars, problemes de mobilitat i en casos extrems paràlisis del cos. Segons el lloc del traumatisme, les conseqüències poden ser més o menys severes. Per exemple si la fractura és a la base del cervell es pot arribar a la paràlisis total però si la fractura és a la zona dels malucs les conseqüències seran menys importants. 


Cèl·lules marees en les lesions medul·lars. 
Diversos investigadors sud-coreans van aconseguir trasplantar cèl·lules mare adultes de la sang del cordó umbilical a un pacient que patia una lesió a la medul·la espinal. Aquest pacient va poder caminar pel seu compte després de 19 anys sense poder-ho fer. El 2005 un grup d’investigadors nord-americans va observar que la recuperació estava relacionada amb la diferenciació de les cèl·lules trasplantades en noves neurones amb grans càrregues elèctriques. Des de llavors s’ha continuat investigant en la transformació de blastòcits en cèl·lules motores.
Llavors podem dir que ja s’estan curant lesions medul·lars amb la injecció de cèl·lules mare del cordó umbilical a la zona afectada. Tot i que falta encara molta investigació mèdica i farmacèutica, ja és una realitat aquesta teràpia. 



 -Kílian Gil Fabregat
-Eva Martínez Nicolás
4rt

No hay comentarios:

Publicar un comentario