viernes, 10 de abril de 2015

EN QUÈ CONSISTEIXEN LES OPERACIONS DE L'ANGELINA JOLIE CONTRA EL CÀNCER? Angelina Jolie es va sotmetre a una operació per

Ainhoa Reverter, Eva Martinez i Paula Sancho



ANGELINA JOLIE

EN QUÈ CONSISTEIXEN LES OPERACIONS DE L'ANGELINA JOLIE CONTRA EL CÀNCER?

Angelina Jolie es va sotmetre a una operació per a estirpar-se els ovaris i les trompes de Fal·lopi, per tal de minimitzar les probabilitats de sofrir càncer, ja que aquesta malaltia va provocar la mort de la seva mare, la seva àvia i la seva tia.
Els doctors de la dona -a partir de diferents informes i anàlisis- li van dir que tenia un 87% de probabilitats de desenvolupar càncer de mama i un 50% de desenvolupar càncer d’ovaris si no es feia cap tractament que ho impedís.
Així que l'Angelina Jolie des de fa 2 anys va iniciar una batalla de prevenció del càncer.

PASSOS:

Un simple anàlisi de sang va rebel·lar que és portadora de la mutació genètica del gen BRCA1.

Al febrer del 2013 va iniciar el procés per sotmetre’s a una adenomastectomia bilateral.
9 setmanes després de l’operació quirúrgica li van reconstruir els sens amb implantaments.

El març del 2014 es va sotmetre a una anàlisi de sang per mesurar els nivells de leaproteïna CA-125, la qual es troba més en les cèl·lules de càncer d’ovaris.

L’anàlisi és normal però els metges van trobar un nombre elevat de marcadors d'inflamació, que poden prendre’s com a un signe de càncer aviat.

Dies després va sotmetre’s a un escàner que mostrava que no hi havia senyals de càncer. Ara s’ha extirpat els ovaris i les trompes de Fal·lopi, mitjançant una histerectomia.

Ha iniciat un tractament d'hormones per compensar les alteracions hormonals similars a una menopàusia precoç provocada per la histerectomia.






No hay comentarios:

Publicar un comentario