lunes, 6 de abril de 2015

LA MIOPIA ÉS HEREDITÀRIA?

La miopía és un defecte de refracció de l'ull en el qual els raigs de llum paral·lels convergeixen en un punt focal situat davant de la retina, en lloc de convergir en la mateixa retina; és el defecte invers a la hipermetropia, en la qual els raigs de llum arriben a la retina abans de convergir.

















CLASSIFICACIÓ DE LA MIOPIA

Les classificacions més usuals es divideixen en dos grups:

·       Miopia simple: La graduació no sobrepassa les 6 o 5 diòptries i és d'evolució limitada fins als 22 o 24 anys.

·         Miopia patològica: La graduació sobrepassa les 6 diòptries, es creu que està causada per una alteració en el desenvolupament del segment posterior de l'ull, poden aparèixer diferents complicacions com l'atròfia coriorretiniana, la maculopatia miòpica i el despreniment de retina.




LA MIOPIA ÉS HEREDITÀRIA?
Teories

La teoria més acceptada diu que sí que és hereditària. La propensió a la miopia de fills a pares miops és alta. L’eix anterior de l’ull miop és més llarg que en el dels ulls no miops  la qual cosa provoca que la imatge s'enfoqui abans d'arribar a la retina, i quan arriba a ella ja està desenfocada.

També hi ha una altra teoria la qual diu que és produïda per factors ambientals: No hi ha proves sòlides que els hàbits o factors ambientals intervinguin en la gènesis de la miopia. Moltes persones creuen que l'hàbit de mirar les coses molt de prop a la infància pot produir miopia, però això és confondre la conseqüència amb la causa: els nens miops s'apropen als objectes perquè són miops, i no al revés. També es parla insistentment d'un augment de la incidència de miopia en la població mundial i es culpa d'això a factors externs com la TV o els monitors d’ ordenadors.

Finalment també hi ha una altra teoria que tracta sobre la combinació de factors genètics i ambientals, que bàsicament consta d’una barreja de les dues anteriors.

Hi ha diferents estudis que demostren els factors biològics:

Josep Reverter 4rt C



No hay comentarios:

Publicar un comentario