miércoles, 1 de abril de 2015


GENÈTICA EN LA CALVÍCIE MASCULINA 



Un dels mites més coneguts sobre el cabell, i que més preocupa als homes, és la seguretat que si el pare és calb el fill també ho serà. Res més lluny de la realitat. 
La calvície s'hereta per via materna, de manera que és més fàcil ser calb si ho és l'avi matern que si ho és el pare. 

En l'aparició de l'alopècia androgenètica es  veuen implicats tant factors hormonals androgènics com genètics. El gen receptor d'andrògens, clau per al desenvolupament de la calvície, està lligat al cromosoma X i aquest els homes l'hereten de la mare i no del pare. És un cas similar al d'altres malalties, com l'hemofília, que també s'hereten de la mare .

L'observació de la qualitat del pèl dels familiars directes (pare, mare o avis) encara que pot ser orientativa, no és tampoc un element clau per detectar la calvície comuna pel fet que aquesta té un component multigenètic ja que les alteracions genètiques que es produeixen en el gen del receptor androgenètic poden romandre ocultes, saltar generacions, o succeir sense interrupció.

La calvícies és un herència influïda per el sexe. És dominant en els homes i recessiva en les dones. Generalment aquest comportament diferent en el sexe és degut a l'acció de les hormones sexuals masculines.  





- http://www.solociencia.com/arqueologia/05070404.htm
- http://es.slideshare.net/mnmunaiz/genetica-mendeliana-presentation

Laura Bayarri Costas
4 ESO C

No hay comentarios:

Publicar un comentario