sábado, 11 de abril de 2015

La altura es hereditària?

LA ALTURA ES HEREDITÀRIA?

L'alçada d'una persona està principalment determinada per factors genètics; una investigació mostra que és bàsicament un tret hereditari.

Mentre a alguns pares els preocupa que la baixa alçada del seu nen es degui a un problema de salut subjacent, els metges poden ara utilitzar l'ADN com una forma bastant exacta per predir l'alçada.

Tot i que la salut, la nutrició i el fet de si la dona fuma durant l'embaràs també poden influir en el ritme de creixement del nen, hi ha molts gens diferents que determinen l'alçada. Una barreja de codis genètics per al desenvolupament dels ossos, augment d'hormones i enzims metabòliques pren part en el creixement i desenvolupament normals.


PREDIR L'ALÇADA D'UN GEN

L'alçada dels pares del nen en centímetres es pot utilitzar per predir la seva alçada quan sigui adult. En la majoria de les poblacions del món, els homes adults mitjana tendeixen a ser més alts que les dones adultes.

En els nens homes, l'estatura de la mare es suma a la del pare, més 12 centímetres, i el total es divideix entre dos. Per a les nenes, se suma l'estatura de la mare a la del pare, es resten dotze centímetres del total i es divideix entre dos. 

Aquesta hauria de resultar una predicció bastant acceptable de l'altura que el nen arribarà en la seva edat adulta, amb una diferència de tres a cinc centímetres més o menys. Això sosté la idea que és probable que els membres d'una família tinguin alçada similar.

PROBLEMES DE RETRÀS DE L'ALÇADA

Algunes problemes de que una persona tardi a créixer es perquè un dels seus pares també ha tardat a créixer durant aquest període. Hi han altres problemes de l'alçada per culpa de falta de nutrició. Algunes vitamines són aquestes:


Vitamina A: La majoria de les persones diuen a això la vitamina ulls tot i que té altres usos importants també. És la vitamina que fa que la gent sigui més alta pel fet que estimula el creixement. Es troba en a liments com ara certes carns, llet, ous, fetge i peix, que tota l'ajuda en la presa dels ossos i els músculs del cos.




Vitamines del complex B: Això ve de bolets, fetge, vegetals de fulles verd fosc i la llet. Aquest s alimen ts ajuden a les cèl·lules del cos a créixer i assegurar que l'os moll de l'os tenen un contingut saludable dels glòbuls vermells o glòbuls blancs.








Vitamina C: Això és molt important per al bon creixement dels teixits del cos i també per a la immunitat. Es deriven de les fruites com les taronges, els mangos, pastanagues, maduixes i així successivament. Aquesta és la vitamina que és ben conegut per a la prevenció de malalties greus com el de les artèries coronàries, les cataractes dels ulls, càncer i vessament cerebral.







Vitamina D: Quan vostè parla del creixement dels ossos, la famosa paraula és la vitamina D que té el negoci dels ossos en creixement com la seva funció principal. La manca d'aquesta vitamina  en realitat es tradueix en deformitats dels ossos. Es troba en el rovell d'ou, oli de peix i la llum solar directa.





http://www.lasaludes.com/altura-es-realmente-hereditaria/

http://www.ehowenespanol.com/influye-genetica-estatura-como_54445/

No hay comentarios:

Publicar un comentario